DEGRADACIJA

 

...Degradacija je uvijek u službi profita. Tko god je u službi degradacije (duhovne, moralne, intelektualne, itd.) imat će otvorena vrata afirmacije i uspjeha. Do mjere da će jadna duša vjerovati u opravdanost toga, a ne pretjerano inteligentna okolina vidjeti nju/njega kao sposobnog....( ).

 

 

...U zajednici gdje je 90 posto produhovljenog, kršćanskog svijeta, čovjek bi u najmanju ruku očekivao Bacha. No realnost je nešto potpuno drugo. I uvijek će se kroz ovakvu temu protegnuti genij Sokrat i teza „Kakva je u državi glazba, takva će biti država“.

Nije to stvar ukusa, već inteligencije i stanja svijesti...( )

 

 

...Ratovi se vode za teritorij i resurse, međutim ne misliš valjda da bi se gospodari svijeta izlagali riziku, pasivno promatrajući i u neizvjesnosti iščekujući tko će pobijediti, nadajući se trijumfu svojih pulena? Nadanje i iščekivanje nisu pojmovi koji bi zadovoljili nekog tko gospodari svime...( ).

 

 

...Ljubav podrazumijeva slobodnu volju te tako čovjek postaje Božja težnja. Bog teži da čovjek u slobodnoj volji odabere Njega, težnju Njemu. Taj pristanak (odabir) je smisao naših života, uspostavljen odnos - ljubav, a ove riječi istina...( )

 

 

...Da bismo mogli ne vidjeti istinu, moramo biti zaslijepljeni i ako smo zaslijepljeni, ne možemo vidjeti istinu. Pošto ne možemo vidjeti istinu (volju Božju), postajemo nesvjesni i da Bog vidi nas.

Ispunjenje prethodno opisanog odnosa je nemoguće, ljubav je onemogućena i nestaje smisao.

Zlo postaje moguće i potpuno izgledno i to u svom punom “sjaju”...( )

 

 

...Ne možemo sami, iako moramo dati sve od sebe. Pobjeđujemo uz pomoć Duha istine, kojeg nam šalje Gospodin...( ) dP`18